Yaban Hayvanları Kars'ta Şifa Buluyor
Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çeşitli nedenlerle yaralanan ya da rahatsızlanan çok sayıda yaban hayvanı tedavi ediliyor.
Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, Doğa Anadolu ve Karadeniz Bölgelerindeki illerde çeşitli nedenlerle yaralanan, güçsüz düşen çok sayıda yabani hayvanı tedavi ederek, sağlığına kavuşuyor.
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) yerleşkesinde yer alan, idari, klinik ve rehabilitasyon bölümleri bulunan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğüne bağlı merkezde başta Ağrı olmak üzere Iğdır, Ardahan, Bingöl, Bayburt, Erzincan, Gümüşhane ve Artvin'den getirilen çok sayıda yabani hayvan tedavi ediliyor.
Bin 600 metrekaresi kapalı toplam 14 bin metrekare alana kurulan Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, bölgedeki illerde çeşitli nedenlerle yaralanan ya da rahatsızlanan boz ayı, vaşak, yırtıcı kuşlar, su kuşları ve birçok yabani hayvana hizmet veriyor.
Tabiatta güçten düşmüş, zarar görmüş veya yasa dışı avcıların vurmasıyla yaralanmış hayvanlar Kars’ta tedavi edilip, tekrar yaşadıkları habitata bırakılıyor. Özellikle Ağrı, Iğdır, Ardahan, Bingöl, Bayburt, Erzincan, Gümüşhane, Artvin illerine hizmet verilin merkeze, bölgenin hemem hemen tüm illerinden, ilçelerinden, köylerinden, kırsal alanlarından yabani hayvanlar getirilerek tedavi süreçleri tamamlanıyor.
Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaklaşık 500 yabani hayvan getirilerek tedavi altına alındı. Bunlardan 200’ü tabiata yeniden kazandırıldı. Tabiata kazandırılması mümkün görülmeyen yabani hayvanlar ise akademisyen hocaların raporlarıyla Türkiye’deki hayvanat bahçelerine transfer ediliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.