Ulaştırma Bakan’ı Ahmet Arslan: "Batı’da ne varsa Doğu’da da o olsun"
Ulaştırma Bakan’ı Ahmet Arslan: "Batı’da ne varsa Doğu’da da o olsun"
Ağrı’da basın mensuplarıyla kahvaltı da buluşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan’ı Ahmet Arslan, “Geçmişte görev alanlarında bu bölgeleri ihmal etmeden bir şeyler yapması gerekiyordu, ama görüyoruz ki AK Parti hükümetlerine kadar ne yazık ki biz hep öteki uzaktaki gibi görülmüşüz ama biz düstur olarak şunu ortaya koyuyoruz Batı’da ne varsa Doğu’da da o olsun” dedi.
Ulaştırma Bakan’ı Ahmet Arslan Ağrı’da özel bir otel’de Ağrı’daki gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensuplarıyla yapılan kahvaltıya Ağrı Valisi Musa Işın, Ak Parti Milletvekili Cesim Gökçe, Ak Parti Ağrı eski Milletvekili Cemal Kaya ve Ağrı’da faaliyet gösteren çok sayıda gazeteci katıldı. Kahvaltıdan sonra konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan’ı Ahmet Arslan Ağrı’da dün gerçekleşen Başbakan Binali Yıldırım’ın mitingine katılım’ın yoğun olmasından dolayı vatandaşlara teşekkür etti. Arslan, Ağrı’ da şeker pancarının yoğun olarak üretildiğine dikkat çekti. Ağrı merkezde 20, Eleşkirt’te 50 Patnos’ta 100 Bin ton şeker pancarının üretildiğini vurgulayarak Ağrı ile Kars’ı birbirine bağlayacak karayolunun sıcak asfalt şeklinde yapılacağını söyleyen Arslan, yolun çok önemli olduğunu ve Ağrı’yı Kuzey yönünden ulaşıma açacağını ve Kars’a daha kısa mesafede gidileceğini, yapılacak yolun 79 kilometre odlunu bununda 2019 yılı içerisinde bitirileceğini ifade etti.
Ağrı’ya tekrar Şeker fabrikasının açılacağının müjdesini veren Ulaştırma Bakan’ı Arslan, “kayak tesisinsin bu yaz yapılıp önümüzdeki sezona yetiştirilebilmesi konusunda o konuda hiçbir sıkıntı yok, biz işlemlerimizi yapıyoruz. Bizde bu işin takipçisi olacağız. İnşallah bu senen sonunda onu da Ağrı’lı vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız bunu önemsiyorum. Ağrı’da Organize Sanayi bölgesi ile ilgili ciddi bir çalışma yapıldığını biliyorum. Arkadaşlarımızın da takip ettiğini biliyorum. Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi bu bence çok önemli ve buradaki tarımında çok modern yapılması, yapılabilmesi adına bizim bölgelerimiz için önemli. Bundan kaynaklı biz çok daha ciddi bir Pazar oluşturabiliriz diye düşünüyorum. Rakımımız her ne kadar yüksek olsa da bunu avantaja çevirmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.
‘biz hep öteki uzaktaki gibi görülmüşüz2
Ağrının hizmetlerini görmek, Ağrı’lının hizmetlerini yapmanın boyunlarının borcu olarak gördüğünü kaydeden Arslan, “bulunduğunuz makamlar nedeniyle bunu zaten yapmak zorundasınız. Bunu biliyoruz ama bu bugüne has bir fikir değil. Bu her zaman böyle o zaman geçmişte görev alanlarında bu bölgeleri ihmal etmeden bir şeyler yapması gerekiyordu, ama görüyoruz ki Ak Parti hükümetlerine kadar ne yazık ki biz hep öteki uzaktaki gibi görülmüşüz ama biz düstur olarak şunu ortaya koyuyoruz batı’da ne varsa Doğu’da da o olsun. Batıda talep var dolayısıyla arz oluşturalım, Doğu’da talep yoksa da biz arzı oluşturalım. Arz birlikte talebi oluşturur. Aratırı. Bu fikir üzerine önemli yatırımlar yapıyoruz. Biz istiyoruz ki bölge göç vermesin. Özellikle istihdam alanında yerinde ikame anlamında insanlarımıza imkânlar sunalım. Cazibe merkezleri programı çok önemli bu. Hükümet olarak il ile diğer iller arasındaki kalkınmışlık farkını görmek adına çok önemli bir proje. Bizzat projenin takipçisiyiz.” Şeklinde konuştu.
Doğubayazıt ilçesinde çimento fabrikasının temelini atıyoruz.
Doğubayazıt’ta bugün çimento Fabrikası’nın temellerini atacaklarını aktaran Arslan, “Bugün inşallah Doğubayazıt ilçesinde çimento fabrikasının temelini atıyoruz. 300 Milyon liralık bir yatırımdır. Tabi çimento fabrikasının bu bölgede atılıyor olması ve inşallah kısa sürede bitiriliyor olması bile önemli bir gösterge. Bir çimento fabrikasında üretilen çimento çok uzak pazarlara değil de bu bölgedeki pazarlara sunulacak olması bu bölgenin çimentoya olan ihtiyacı dolayısıyla da inşaat yapılmış olması yatırım yapılmış olmasının bir göstergesi. Biz büyük projeler biz başlattıkça bu ihtiyaçlar gittikçe artıyor. İşte o ihtidacıda böylece karşılamış olacağız. Hem ciddi bir istihdam sağlamış olacağız” diye konuştu.
Ağrı Ahmedi Hani Havalimanının çok modern olduğunun altını çizen Arslan, “Sabiha Gökçeni 4 gün olarak başlattılar. Sonra 5 güne, daha sonra bir haftaya çıkardılar. Çünkü gördüler ki Ağrı’da böyle bir potansiyel var. Ve yine memnuniyetle görüyoruz ki Ağrı’dan İstanbul Sabiha Gökçen’ e uçaklar yüzde 85’in üzerinde dolulukla gidiyor, çok güzel rakamlar bunlar. Ağrı’lı nın aynı zamanda İzmir’ e de uçma ihtiyacı isteği olduğunu biliyoruz. Türk Hava Yoları bu çalışmayı yapacak rakamlar olabilir diye gözüküyor. Zaten bizimde ricamızla bunuda başlatırlar. Ama önemli olan böyle bir uçuş doluluğunun üzerine çıkması ve sürekliliğin olması. Çünkü benim hemşerilerim genelde okullar kapandığında ve açıldığında bayramlarda çok yoğun geliyorlar. O zamanki doluluğu da görünce diyorlar tamam uçaklar dolu. Önemli olan yaz periyodunda masal şimdi yaz tarifesi ta Ekim Ayının sonuna kadar devam ediyor. Bu periyotta belli bir doluluğun olması gerekiyor. Türk Hava Yoları çalışıyor. Olabilirliği gözüktüğü an inşallah bizim ricalarımızı da kırmayarak bu işte başlar ve bizde Ağrı’lı hemşerilerimizin Ağrı, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve o bölgedeki hemşerilerimizin de buraya çok daha rahat direk gelebilmesini sağlamış oluruz” değerlendirmesinde bulundu.
Programın ardından taziye evine uğrayan Ulaştırma Denizcilik ve Ulaştırma Bakan’ı Ahmet Arslan, Vali Musa Işın’ ile birlikte taziye evine uğrayarak taziye sahiplerine baş sağlığı diledi. Ardından Kağızman Caddesinde bulunan esnafları ziyaret eden Arslan esnafların sorunlarını dinledi, ve esnaflarla sohbet etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.