Tunç Soyer’in Buğdayları Susuz’da Un Olup Tandırlarda Pişmeye Başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Kars’ın Susuz ilçesinde ekin zamanı tohumlarını toprakla buluşturduğu buğdaylar ekmek olmaya başladı.
Tacettin DURMUŞ
Başkan Tunç Soyer’in öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu kapsamında Kars’ın Susuz ilçesine gelerek ektiği 130 ton arpa ve buğday tohumu hasat edildi. Bire 10 ile 15 veren tohumlar biçildikten sonra arpalar ilçe halkının ambarlarında depolanırken, buğdaylarda değirmenlerde öğütülerek un haline getirildi. Soyer’in gönderdiği buğdayların tohumlarının atıldığı tarlalar, ilçe halkına güç verirken fırın ve tandırlarda pişirilen ekmeklerin kokusu etrafa yayılmaya başladı.
Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, Beliye ailesine dağıtılan tohumlarla yeşeren tarlalarda biçilen buğdaylardan yapılan ekmekleri ilk tadan oldu. 75 yaşındaki Gülten Beliye Nine’nin kendi elleriyle tandırında pişirdiği ekmekleri tadan Yantemur, buğdayların ilçe halkı tarafından da beğenildiğini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer nezdinde İzmir halkına, Susuz halkı adına teşekkürlerini gönderdi.
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz yıl kuraklık nedeniyle afet yaşanan Kars’ın Susuz ilçesine destek elini uzatması, çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı. Yaz başında ekilen arpa ve buğdaylar biçerdöverler tarafından hummalı bir şekilde hasat edildi. İlçe merkezinde geçimini çiftçiliğe bağlı olarak hayvancılıkla idame ettiren Susuzlu çiftçiler yaz başında kayıt altına alınarak teslim aldıkları tohumlardan elde ettikleri toplam ürünü ambarlarına koymaya başladı. Ardından da aldıkları tohumları önümüzdeki sezon tekrar geri almak üzere Susuz Belediyesine iade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.