Tandırda yöresel yemek yapma geleneğini özellikle her ramazanda devam ettirdiklerini vurgulayan Koçak, şöyle devam etti:
"Tandırları hem iftar hem de sahurda yenilen yemekler için yaktık. Geceden hamurumuzu hazırlayıp, dinlenmeye bıraktık. Sabah tandırı yaktık, önce ekmek için hamurları yufka haline getirip pişiriyoruz. Ardından tandır üzerine konulan tava veya sac üzerinde öncelikle iftarda yiyeceğimiz velibah, su böreği, hunk daha sonra sahurda yiyeceğimiz bişi, kete gibi yemekleri hazırlıyoruz."
- "Yöresel lezzetler geleceğe aktarılıyor"
Bu yöresel ürünler tandıra yapıştırılırken annesi Elmas Koçak'a yardım eden Aydanur Koçak ise "Annelerimizden öğrenmeye çalıştığımız yöresel yemekleri gelecek nesillere taşımaya çalışıyoruz." dedi.
Vatandaşlardan Saltanat Aydın ise Ramazan dolayısıyla yemek yapmak için hummalı çalışma yaptıklarını belirterek "Un, yumurta, yaş maya, sıvı ve katı yağ ile tuzu karıştırıp hamur yapıyoruz. Hunk hamuruna ısırgan otu, velibaha peynir veya patates koyarak tava içerisinde pişiriyoruz." ifadesini kullandı.
Köy Muhtarı Mehmet Koçak da köydeki kadınların ramazan sofralarının vazgeçilmez yöresel yemeklerini hazırladıklarına işaret ederek ramazan ayının İslam alemine hayırlı olmasını diledi.
kaynak:aa