Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hibe Projelerine başvurular devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün başvuruların yoğunluğu nedeniyle sürenin uzatıldığına dikkat çekerek, bunun çiftçiler ve yetiştiriciler adına sevindirici olduğunu belirtti.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “
“Geçtiğimiz ay kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi, kapsamında ekonomik yatırımlar programında yüzde 52 hibe desteği tebliği yayınlanmıştı. Uygulama rehberi yayınlandı ve 4 Aralık’ta başvurusu son bulmuştu fakat bakanlık başvurunun Türkiye genelinde yoğun olduğunu ve sürenin kısa olması sebebiyle vatandaşların yetiştirememesi göz önünde bulundurularak tekrar tebliğinde değişiklik yapılarak 29 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldı. Tabi bu bizim içinde sevindirici bir haber oldu biz bunu resmi olarak kurumlarımızla paylaştık. Bu manada yatırım yapacak müteşebbislerimizin çiftçilerimizin hayvancılık yapan yetiştiricilerimizin konunun önemine binaen tekrar hatırlatmak istiyorum yani nedir bu ekonomik yatırımlar kapsamında yüzde 50 hibe desteğimiz bitkisel ürünlerin işlenmesi depolanmasına dönük olan faaliyetlerimiz ham derinin işlenmesine dönük faaliyetler yine ilimiz için bilhassa Kağızman ve Digor ilçelerimizde ihtiyacımız olan bir soğuk hava deposu biz bunu bekliyoruz yetiştiricilerimizden üreticilerimizden müteşebbis kişilerden depo için başvuru bekliyoruz.
Öte yandan bölgede yapılan desteklemeler, ihtiyaçlar ve bu doğrultuda faydalanılan yatırımlar hakkında da bilgiler aktaran Düzgün, “Kırsal ekonomik altyapının yatırım konularından çiftlik faaliyetleri ile ilgili her türlü örneğin arıcılık yapan ya da yaylaya hayvanlarını çıkaran yetiştiricilerimiz için seyyar ahıl ya da seyyar ahır yapımı güneş enerjisi kullanarak onların kalabileceği boyutta seyyar tipli bir evdir ahırdır yaylada, merada kullanılabilir çadır gibi benzeri ihtiyaçlar. Bu manada 30 bin TL alt sınırı olmak üzere projeler bazında 2,5 trilyona TL ye kadar olabilecek proje başvuruları için bu manada biz müteşebbislerimizi yetiştiricilerimizi bekliyoruz. Sürenin uzun olmasına bakmaksızın muhakkak bu manada düşüncesi olan müteşebbislerimizi il ve ilçe tarım müdürlüklerimize gelip detaylı bilgi alarak, bakanlığımızın vermiş olduğu bu kaynağı kullanmaları talep ve arzu ediyoruz. 29 Aralık 2016 tarihi son gün ama bizim istirhamımız son güne bırakmamaları yapacakları projeyi muhakkak müdürlüğümüze gelerek bir gözden geçirtilip ondan sonra eksiksiz olarak başvurmalarını talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı. KHA