Turgut KAYA
Eğitim, İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın İbrahim Altıntaş, Fırıncılar ve Lokantacılar başkanı Subutay Kılıç, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Kenan Kalk, İl Tarım ve Orman Müdür yardımcımız Erdinç Koç ve Gıda ve yem şube Müdürü V. Ebru Aydın katılımları ile gerçekleşti.
Eğitimde Gıda Mühendisi Arzu Belge ile Gıda Mühendisi Duygu Nalbant tarafından verilen Temel Hijyen Eğitiminin ardından katılımcılara konuyla ilgili bir sınav yapılıp, başarılı olanlara “Hijyen Belgesi” sertifikası verildi.
Eğitim ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “Ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretim, muhafaza, dağıtım ve satış aşamalarında uyulması gereken kurallar 01.04.2012 tarihli, 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nde yer almaktadır. Tebliğ, ekmek üreten, dağıtımını yapan ve satan gıda işletmecilerinin çalıştırdıkları personele gıda hijyeni ve mevzuatla ilgili konularda eğitim aldırmalarını zorunlu hale getirmektedir. Eğitimlerin yürütülmesi amacıyla, Bakanlığımızca, Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 20.06.2022 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde; Türkiye Fırıncılar Federasyonu işbirliğinde ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası koordinatörlüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile beraber protokol doğrultusunda söz konusu eğitim 17.03.2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir.” Denildi.