Gök, yaptığı açıklamada, ekili alanların biçimine başlanacağı bugünlerde hasattan sonra kalan anızın yakılarak ciddi zararlar verdiğini, bütün çiftçilerin bu konuda duyarlı olmasını gerektiğini belirtti.
Anız yakmanın toprağa ve çevreye çok ciddi zararlar verdiğini anlatan Gök, şunları kaydetti:
"Anızın yakılmasıyla, toprağın en üst katmanında fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri ile toprak verimliliğini ve biyolojik dengeyi olumsuz yönde etkilemektedir. Anız yangınları toprakta yaşayan birçok canlının zarar görmesine, doğal dengeyi bozarak birçok canlının beslenme, barınma ve korunma ortamını da yok ediyor."
Gök, anız yakmanın yalnızca toprağa, canlılara değil, çevredeki ormanlık alanlara, elektrik ve haberleşme hatlarına da zarar verdiğine işaret ederek, "Özellikle Sarıkamış ilçemizde bazı çiftçilerimize ait ekili alanlar ormanlık bölgeye çok yakın olduğu için bu konuda çok duyarlı olmaları lazım. Hasat sonrasında geriye kalan anızın yakılması orman yangınları, haberleşme, enerji hatlarının zarar verebilir." diye konuştu.
Çiftçilerin anız yakarak topraktaki verimliliği öldürdüğünü vurgulayan Gök, şunları söyledi:
"Bazı çiftçilerimiz bu kulaktan dolma ilkel yöntemle hem toprağın verimini öldürüyor, hem de canlılara, çevreye ve ülke ekonomisine çok ciddi zararlar veriyor. Anız yakılmaması için bütün çiftçilerimizi uyarıyoruz, sakın böyle bir işe kalkmayın bedeli ağır olur."