LİDER HABER AJANSI/TURGUT KAYA
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık kesimi için kullanılacak bıçakların yapımı, tamiri ve bileme işlemleri için Kars’ta bıçakçılar yoğun mesai harcıyor. Bayrama sayılı günler kala vatandaşlar bir yandan hayvan pazarlarında kurbanlık bakarken, diğer taraftan da bıçaklarını hazırlama telaşına düştü.
Taleplerin geçtiğimiz yıllara oranla çok düşük olduğunu belirten bıçak bileme ustası Suat Baydar, “Ben bu işi 35 yıldır yapıyorum Kars’ın en meşhur bıçakçısı benim. Geçtiğimiz yıllarda ben Kurban Bayramına bir ay kala başlardım ve son güne kadar başımı kaşıyacak vakit bulamazdım. Kurban kesmeyen çok olduğundan bu yıl öyle bir yoğunluk yok Allah yardımcımız olsun. Bıçak bileme işi özenle yapılması gereken bir iştir, ustalık gerektiren bir iştir. Müşterilerimizi memnun etmek için bıçakları üç ayrı aşamadan geçirerek bilevliyoruz. Bizim bilevlediğimiz bıçaklarla müşterilerimiz kurbanlarını zahmetsiz ve eziyet etmeden kesecekler” şeklinde konuştu.