Tacettin DURMUŞ
Siyasi partilerin bir şekilde kapitalizmin tahakkümü altına girmiş olduğunu ileri süren Güven, “Herkes temsil ettiği sermayenin gücüne göre söz sahibi. Soğuk savaşın bitmesi ile birlikte, dünyadaki sağ-sol ideolojik mücadelesi de rafa kaldırılmış oldu. Sağ- sol kavramı artık, ülke bütçelerinin sınıflara göre dağılımıyla belirleniyor. Tıpkı emperyalist- kapitalist ülkelerde olduğu gibi, sermaye sınıfının ayrı eğilimlerde imiş gözüküp, aslında her iki eğilimin de tekelci sermayenin kendi partileri olması gibi.
ABD'de yüzlerce belki de binlerce parti vardır. Ancak Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti dışındakilerin iktidar olabilme gibi bir şansları yok. Onlarda neticede bu iki ana partiye yakınlıkları ölçüsünde su taşımış olurlar. ABD'nin iç ve dış politikası tekelci sermayeye göre şekillenir. Bunu ne Demokrat Parti’nin, nede Cumhuriyetçi Parti’nin bozmaya gücü yeter.
Bizdeki Kapitalizmin gelişim seviyesine paralel olarak, devleti elinde tutan sermaye sınıfı, ülkeyi yönetmekte zaman zaman zorlanıyor. Kurulan koalisyon hükümetleri ülkenin ağır koşulları altında ezilip gidiyor. Ülkenin her geçen gün biraz daha istikrarsızlığı, zaten bir türlü istikrar bulamayan siyaseti de, daha da fazla krize sokmuş oluyor.
YOKSA HASAN MUTLUCAN ÖLDÜ AMA KASETLERİ DURUYORDUR
Bu defa Hasan Mutlucan söylüyor, asker darbe yapıyor. Sermaye sınıfını memnun, halkı da ve gençliği terbiye ettikten sonrada çekip gidiyor. Bizde kısa bir süre sonra seçimler var. Millet İttifakı ABD'de ki Demokrat Parti’yi, Cumhur İttifakı ise Cumhuriyetçi Parti’yi anımsatmış gibi olsa da, ittifakların bileşimine baktığınız zaman çok bariz farklılıklar olduğunu görürüz. İttifakların her ikisinde de isimleri terör ile anılan partiler var. Koalisyon içerisinde alınacak görevi yerine getiremeyecek partiler bulunuyor. Eğer AK Parti ve CHP, içlerindeki aşırı uçları ve yağmacıları frenlemezlerse, en iyi ihtimalle erken seçime gidilir. Yoksa Hasan Mutlucan öldü ama kasetleri duruyordur.” Dedi.