İl merkezinde Kaz besiciliği yapan Fatma Nagaş, kaz serüveninin başladığını söyleyerek şunları kaydetti: "Bizim bu seneki kaz serüvenimiz başlamıştır. Öncelikle yurtdışından getirdiğimiz aşılarla kazlarımızı aşıladık. Ve aşıladıktan sonra kaz üretimine başladık. işe öncelik olarak yumurtalarımızdan başladık. Bahçedeki yumurtalarımızı toplayıp onları yıkayarak dezenfekte ettik. Akabinde dezenfekte edilmiş olan bu kaz yumurtalarını makinelere yerleştirerek gün saymaya başlıyoruz. 30. günde bir yumurtadan bir civcive bir civcivden de kaza dönüştürülür. Bu arada kazlarımızı doğal otamlarda doğal yöntemlerle besliyoruz. hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz."
"Bu iş, emek işidir"
Kaz besiciliğinin zor bir iş olduğunu ama hedefinin zoru başarmak olduğunu belirten Nagaş, son olarak şu ifadeleri kullandı: "İşin özü şudur ki: A'dan Z'ye bu iş emek işidir. Kaz üretmek benim için büyük bir başarı ve mutluluk kaynağıdır. Çünkü kaz üretmek bana psikolojik açıdan iyi geliyor. Bir yumurtanın civcive bir civcivinde kaza dönüşmesi oradan da soframıza gelmesi bu serüvenin elimden geçmesi beni gerçekten onurlandırıyor. Ve kendimle de gurur duyuyorum.