Kars Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023-2024 yılı mezunlarını verdi.

Kars Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023-2024 yılı mezunlarını verdi.

Okulun bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde, öğrenciler hep birlikte kep atarak mutluluklarını öğretmenleri ve anne babalarıyla birlikte kutladı.

4 yıllık eğitim sonrası mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, tek tek okulun bahçesine çağrılarak koreografi oluşturdu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından mezun olan bir kız ve bir erkek öğrenci Türk Bayrağı eşliğinde okulun flamasını önümüzdeki yıl mezun olacak diğer öğrencilere teslim etti. Daha sonra keplerini havaya fırlatan öğrenciler bolca halaylar çekerek, mezuniyetlerini anne ve babalarına armağan ettiler.

Mezuniyet coşkusu yaşayan 12 Adalet, 12 Bilişim, 12 Büro, 12 Muhasebe 12 Ulaştırma ve 12 pazarlama olmak üzere toplamda 72 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi zorlu ve bir o kadar da meşakkatli yeni bir hayata ‘Merhaba’ diyerek okullarından ayrıldılar.

Okul müdiresi Nehir Özarduğ yaptığı konuşmada tüm öğrencilere bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar dileyerek, onları anne ve babalarına emanet etti.

Mezuniyet töreninde öğrencilere yönelik yapılan konuşmada “Sevgili öğrencilerimiz sizleri 4 yıllık bir eğitimin sonunda buradan sonraki hayatınıza uğurluyoruz. Eminim her biriniz buraya dair çok farklı anılarla ayrılıyorsunuz. Sizlerle yeri geldi güldük, yeri geldi ağladık, kızdık belki birbirimize. Ama şunu bilmenizi isteriz ki bizler sizleri hep çok sevdik ve sevmeye devam edeceğiz. Sizler biz öğretmenlerin gökyüzüne uzanan dallarısınız. Sizlerin elleri göğe uzandıkça bizler daha bir sarıldık bu kutsal mesleğe devam edeceğiz.

Başlangıçlar güzeldir, bitişler ise zor. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu. Ayrılışlar acı. Sizden bir şey kalır geride. Kırılan kalbinizden bir parça mı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anlar mı? Sanıyorum tüm arkadaşlarımı hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz.

Dört yıllık eğitim sürecinde iyiyi kötüyü ayırt etmeyi öğrendik. İnsanın ve insanlığın değerini öğrendik. Birbirimize karşı dürüst ve doğru olmayı kısacası dünyaya yararlı bir birey olmak için gerekenleri öğrendik. Sorumluluklarımızı ve içinde bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizi kavradık. Şimdi nice anıların ve güzel duyguların eşliğinde gururlu, bir o kadar da hüzünlü bir şekilde okulumuza veda ediyoruz. Bayrağı bizden küçük arkadaşlarımıza teslim ederek. Bizler mevsimlik çiçekler gibi bu okuldan geçip gidiyoruz. Bir zamanlar büyüklerimizin geçip gittiği gibi. Mevsim bitecek ancak biz başka iklimlerde çiçek açmaya devam edeceğiz. Yeni çiçekler yetiştireceğiz. Bahçemizi hiç kurutmayacak çiçeklerimizi hiç soldurmayacağız. Güzelleştirmeye devam edeceğiz. Asıl olan da bu değil midir?
Bizlerin yetişmesinde büyük rol oynayan, yaptığımız tüm yaramazlıkları hoş gören öğretmenlerimize teşekkür ediyor saygıyla ellerinden öpüyoruz. Onlara olan sevgimiz daima kalbimizin bir köşesinde yaşayacaktır. Kars Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hepimizin en güzel hatıralarımda hep yaşayacak. Okulumuzun öğrencisi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Başta okul müdürümüz Nehir Özarduğ olmak üzere müdür yardımcılarımız, öğretmenlerimiz ve bizlerden desteğini esirgemeyen yanımızda olduklarını daima hissettiren ailelerimize huzurlarınızda teşekkür ederiz.” Denildi.

whatsapp-image-2024-05-20-at-16-15-45.jpeg

whatsapp-image-2024-05-20-at-16-15-44.jpeg

whatsapp-image-2024-05-20-at-16-15-42-1.jpeg

whatsapp-image-2024-05-20-at-16-15-42.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber