Cilavuz (Susuz) Halk Ekmek Fabrikası hizmete açıldı
Susuz Belediyesi Köy Enstitüleri döneminde adı ‘Cilavuz’ olan ilçede Halk Ekmek Fabrikası açarak vatandaşlara daha ucuz ve kaliteli hizmet sunmaya başladı.
Turgut KAYA
İlçede kapatılan Köy Enstitüleri geleneğini sürdürdüklerini belirten Susuz (Cilavuz) Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, fırında üretilen ekmeklerin ilçe merkezinde kurulacak büfede 4 liraya satılacağını söyledi. Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Susuz Belediyesi ile gerçekleştirdiği ortak proje kapsamında tohum desteğin olduğunu da hatırlayan Başkan Yantemur, o tohumlardan elde edilen kaliteli buğday ile yapılan ekmeklerin ilçede büyük rağbet gördüğünü dile getirdi.
İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve diğer CHP’li belediyelere verdikleri tohum desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Yantemur, geçtiğimiz günlerde hizmete sokulan fırında üretilecek ekmek çeşitlerini arttıracaklarını söyledi. Market ve bakkallara ekmek satışı yapmayacaklarını, sadece belediyeye ait fırında ve büfede satış yapacaklarını da belirten Yantemur, dileyen vatandaşların ‘askıda ekmek’ kampanyasına destek verebileceklerini söyledi.
HER GÜN 2.000 EKMEK ÜRETİLİYOR
Hali hazırda günde 2.000 ekmek ürettiklerini de söyleyen Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, “Pandemi döneminde şunu gördük ki; evinizde oturabilirsiniz, tatile gidemeyebilirsiniz, lüks arabanıza binemeyebilirsiniz ama tüketmek zorunasınız. Gıda fiyatlarının bu kadar arttığı bir dönmede, zaten fırın projesi hedeflerimiz arasındaydı. Bunu biraz daha hızlandırdık ve hayata geçirdik. Şu anda vatandaşlarımıza daha ucuz ve kaliteli ekmek sunuyoruz. Vatandaşlarımız da bu uygulamadan memnun. Şu anda günlük 2.000 kapasiteyle çalışıyoruz. Bu kapasitemiz artacak. İlçe halkımız fırınımızın açılmasının ardından piyasanın 1 lira altında 4 liradan ekmeklerini alıyor.
AYNI ZAMANDA ÇİFTÇİLERİMİZİ DE DESTEKLİYORUZ
Bu proje aynı zamanda tarımla uğraşan çiftçilerimizi de destekleyen bir proje olması nedeniyle önemlidir. Şöyle ki; biz geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirdiğimiz tohum projemiz vardı. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer Başkanımızla birlikte hayata geçirdiğimiz proje kapsamında ektiğimiz tolumlar geçtiğimiz yıl bereketli bir yıl oldu ve o tohumları bu yıl yine çiftçimize dağıttık. Çiftçimizden alacağımız buğdayı un yaparak hem üreticiyi desteklemiş olacağız hem de vatandaşımıza kaliteli ve doğal ekmek yedirmeği düşünüyoruz. Biz de vatandaşımız da çok memnun. İstanbul’dan ekmek büfemiz de geldi. Büfemizi de vatandaşımızın daha kolay ulaşabileceği bir yere koyacağız. Ekmek çeşitlerimizi de ileriki zamanlarda arttırmayı düşünüyoruz. Ayrıca kavılca buğdayı ile de ekmek yapma projemiz var. Bu konuda AR-GE çalışmaları yapıyoruz. Bilindiği gibi kavılca buğdayı bize ait ata tohumudur. Kars yöresine ait sağlıklı bir tohumdur. Halk tarafından rağbet gören kavılca ile ekmek üretmeye başladığımızda ekimini de geliştirmiş olacağımıza inanıyorum.” Dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.