ATM'ler artık 10 ve 20 TL vermeyecek

ATM'ler artık 10 ve 20 TL vermeyecek

ATM'lerde yapılacak olan yeni düzenlemelerle birlikte para çekme limitlerinde yapılan değişikliklerle birlikte, 10 ve 20 liralık banknotların kullanımı da kaldırılacak.

Yeni düzenlemelerle birlikte, ATM'ler artık 10 ve 20 TL gibi küçük değerli banknotları kullanıcılarına sunmayacak.
Bankalar, bu uygulamanın 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağını duyurdu.
AMAÇ ATM'LERİN VERİMLİLİĞİNİ ARTIRMAK
Yetkililer, bu kararın, ATM'lerin verimliliğini artırmak ve bankacılık işlemlerinde daha büyük kupürlerin kullanımını teşvik etmek amacıyla alındığını belirtti. Bankalar, bu değişikliğin, ATM'lerde daha fazla sayıda yüksek miktarlı banknot bulundurulmasına imkan tanıyacağını ve böylece daha fazla sayıda müşteri işlem yapabilmesinin sağlanacağını açıkladı.
10 VE LİRALIK BANKNOTLAR İŞLEM GÖRMEYECEK
Müşteriler, bu değişiklikle birlikte ATM'lerden sadece 50, 100 ve 200 liralık banknotları çekebilecek ve yatırabilecek. Bankalar, 10 ve 20 liralık banknotların kullanımına yönelik herhangi bir kısıtlama getirilmediğini, bu banknotların sadece ATM'lerde işlem göremeyeceğini vurguladı.
Bu uygulamanın ilk başlarda ATM'lerden küçük miktarlı nakit çekmek isteyen müşteriler için bazı zorluklar yaratabileceğini belirtilirken bankalar, müşterilerin bu değişikliğe uyum sağlamaları için gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını ve ihtiyaç duyulan destek hizmetlerinin sunulacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi