Valilik Karar Aldı Karantina Başladı!

Valilik Karar Aldı Karantina Başladı!

Ardahan’da görülen SAT-2 şap hastalığı nedeniyle “Ardahan İli Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda il genelinde tam kapanma kararı alındı.

Turgut KAYA

Konuyla ilgili Ardahan Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlimizde büyükbaş hayvanlarda görülen yeni tip şap hastalığı ve hayvan hareketlerinin durdurulmasına yönelik olarak, “Ardahan İli Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Toplantısı” yapılmış ve aşağıdaki kararlar alınmıştır.
1- İlimizde de görülen ve çok hızlı bir şekilde yayılma özelliği gösteren Şap hastalığı ve İran kaynaklı yeni tip SAT-2 virüsünün yayılımının azaltılması amacıyla İl Genelindeki tüm köyler ve mahallelerimiz karantinaya alınmıştır.
2- Şap Hastalığının aktif olarak devam ettiği yerlerde kordon, karantina, eğitim, tecrit ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapılmasına,
3- Karantinaya alınan mihraklarda karantina tedbirlerine uyulup uyulmadığının kontrolünün sağlanmasına ve İl genelinde kontrolsüz hayvan hareketlerinin önlenmesi amacıyla kolluk kuvvetlerince denetim ve kontrol faaliyetlerinin artırılmasına,
4- İl genelindeki tüm hayvan pazar yerlerinin karantina süresince kapatılmasına,
5- Alınan tedbirlere aykırı hareket edenler hakkında gerekli idari işlemlerin uygulanmasına karar verilmiştir.” Denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ardahan