Kars Polisi Hayvan Dolandırıcılarına Fırsat Vermedi

Kars Polisi Hayvan Dolandırıcılarına Fırsat Vermedi

Urfa’dan Kars’a gelerek 320 adet küçükbaş hayvan satılan almak isteyen vatandaşları sosyal medya üzerinden dolandıran şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Tacettin DURMUŞ

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü dolandırıcılık faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda sosyal medya üzerinden hayvan satış ilanını görerek Urfa’dan Kars’a gelen M.B. (36) hayvan alım-satım konusunda şüpheli şahıslar E.Ç (47)
İ.C (60) ve M.K (44) ile 5.000.000₺ye anlaştı. Şahıslara paranın 500.000₺'sini banka üzerinden gönderen M.B, şahıslardan birinin kendisini kafede oyalayarak ortadan kaybolduklarını beyan etmesi üzerine, Kars Polisi harekete geçti. Polisin olayla ilgili olarak yaptığı çalışmalarda şüphelilerin önceden hakkında 4 kez dolandırıcılık suçundan işlem yapılan E.Ç, İ.C ve M.K isimli şahıslar olduğu tespit etti. Polis şüpheli şahısları kuyumcudan altın almak üzereyken suçüstü şekilde yakaladı. Şahısların yapılan üst aramasında suçtan elde edilmiş olduğunu değerlendirilen 40.000₺ ve 1.500 dolar ile birlikte ele geçirilen paraya ve şahısların üzerinden çıkan telefonlara gerekli incelemeler için el koydu. Şahıslar gözaltına alınmış olup adli makamlara sevk edildi.

whatsapp-image-2024-03-14-at-11-41-55.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber