Çanakkale Zaferi'nin 109. Yılı ve Şehitleri Anma Günü Törenlerle Kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin 109. Yılı ve Şehitleri Anma Günü Törenlerle Kutlandı

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da düzenlendi.

Turgut KAYA

Şehitlik anıtına Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenk sunumuyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Vali/Belediye Başkan Vekilimiz Ziya Polat, şehitlik özel defterini imzaladı.

Kars Şehitliğindeki törenin ardından Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi kapsamında anma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı okundu. Ardından da Kars Kız İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Çiğdem Yeşiltaş Yeter ve 14. Mekanize Tugay Komutanlığından Teğmen Ülkü Hilal Arı’nın günün anlam ve önemi belirten konuşmalar yaptı.

Kars Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kader Boz ve Sıla Çiğnitaş tarafından şiir okunması, Kars Alpaslan Lisesi öğrencisi İsmail Morkoç tarafından “Kars’tan Çanakkale’ye Temsili Atatürk’ün Sesinden Selamlar” adlı sunumu, Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin “18 Mart Çanakkale Destanı” adlı sunumu, Cumhuriyetimizin 100. yılında Anadolu’dan Çanakkale’ye Projesi video gösterimi, Çanakkale Şehitliğinden gelen toprağın Vali/Belediye Başkan Vekilimiz Ziya Polat’a takdim edilmesi ve Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi düzenlendi.

Kars Şehitliği’ndeki tören ise; Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından şehit mezarlarının; Vali/Belediye Başkan Vekilimiz Ziya Polat ve protokol üyeleri tarafından ziyaret edilmesi ve karanfil bırakılmasıyla sona erdi.


Vali/Belediye Başkan Vekilimiz Ziya Polat şehitlik defterine duygularını; şu idadilerle aktardı:

“Aziz Şehitlerimiz;
Türk Milletinin, özgürlüğü ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini tüm dünyaya haykırdığı 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlamak ve siz Aziz Şehitlerimize olan minnet ve şükran duygularımızı sunmak üzere cennet kokulu kabirlerinizin yanı başında, huzurunuzdayız.
Sizler, “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ… Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” dizelerinde ifade edildiği gibi vatanına kastedenlere karşı çelikten sinenizi siper ettiniz. Vatanın her karışını mübarek kanınızla suladınız ve fedakârlıklarınız, vatana adanmışlık destanı olarak tarihe geçti.
Ani’nin fethi ile başlayıp Çanakkale’yle devam eden ve Kurtuluş Savaşı’yla sonuçlanan şanlı destanlarımız göstermiştir ki Türk Milleti inanç, cesaret, mertlik ve yiğitlik abidesidir. Yüce Milletimiz, vatanımızın yılmaz bekçisi olduğunu, Sarıkamış’tan Gelibolu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar Anadolu coğrafyasına nakış nakış işlemiştir.
Bütün dünya bilmelidir ki; Aziz Şehitlerimizin, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır! Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” anlayışıyla bedenlerini feda ettikleri kutsal vatan toprakları son nefer, son nefes ve son damla kana kadar aynı cesaret ve kararlılıkla muhafaza edilecektir.
Aziz Şehitlerimiz!
Nurla dolu kabirlerinizde huzur içinde uyuyunuz! Emin olunuz ki, kanlarınızla yoğurduğunuz kutsal vatan topraklarını ilelebet muhafaza ve müdafaa etmemize hiçbir güç engel olamayacaktır. Bizler sağ oldukça Anadolu, Türk Yurdu olarak kalacak, ay yıldızlı al bayrak, yurt semalarında hür olarak dalgalanacaktır!
Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde bu vatanı, bayrağı ve istiklâli bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnet, Kahraman Gazilerimizi şükranla anıyoruz.
Ruhunuz şad olsun…” şeklinde ifade etti.”

whatsapp-image-2024-03-18-at-16-41-45-2.jpeg

whatsapp-image-2024-03-18-at-16-41-45-1.jpeg

whatsapp-image-2024-03-18-at-16-41-45.jpeg

whatsapp-image-2024-03-18-at-16-41-44-2.jpeg

whatsapp-image-2024-03-18-at-16-41-44-1.jpeg

whatsapp-image-2024-03-18-at-16-41-44.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber